2009. június 20., szombat

Mennyire Energy Saver az Energy Saver nyári gumi?

A címben feltett kérdésre, azt hiszem, igen sokan keressük a választ. Szerencsénkre Dél-Franciaországban a DEKRA független szakemberei több hetet szántak arra, hogy ezt a kérdést megválaszolják, persze nem csak a Michelin, hanem több nyári gumi esetében.
Nem csak arra keresték a választ, hogy valóban kevesebbet eszik-e az autó, ha ez a nyári gumi van rajta fenn, hanem, hogy a kopásuk is olyan-e, hogy azzal hosszútávon spórolni lehet - a környezetszennyezéssel, na meg a pénztárcával is.

Az eredmények részleteiben elérhetőek itt: http://www.tanpalya.hu/index.php?cikk=060209Z9KOZ2AxV
Jómagam csak kivonatolom a lényeget:)

Futásidő:
1. Michelin Energy Saver(100%)
2. Pirelli P6 (85%)
3. Conti Premium Contact 2 (78%)

Átlagfogyasztás (100 km-re nézve):
1. Michelin Energy Saver (5,26 l)
2. Pirelli P6 (5,33 l)
3. Conti Premium Contact 2 (5,34 l)

Úgy érzem, az eredményeket nem kell kommentálni, a DEKRA nem egy sóhivatal, én azért hiszek nekik. Ha az ember jobban utánaszámol, tízezreket spórol évente az üzemanyagon, és még egy keveset azon, hogy a kerék sokáig bírja.
Persze, ne feledjük, hogy tökéletes nyári gumi nincs. Az Energy Saver kíméli a pénztárcát, de hát a komfortérzet, ugyebár... Na erről majd talán legközelebb:)

2 megjegyzés:

  1. Kellett egy ilyen tényfeltárás engem pl. már régóta érdekelt h mi lehet ez a megtakarítás.. Az viszont a véleményem h ez csak zöldeknek ajánlott m a biztonság többet ér szvsz.

    VálaszTörlés
  2. Azért annyival nem rosszabb az irányíthatósága a gumiknak - szerintem. A jövő mindenesetre ebbe az irányba vezet, rövidesen valszeg arra fognak rágyúrni a mérnökök, hogy gazdaságos, de ugyanakkor biztonságos is legyen a gumi. Ez egy jó első lépés, úgy gondolom.

    VálaszTörlés